Roma på en dag! 11 september 2016

Vi sykler fra båthavna til togstasjonen i Ostia Antica, og tar syklene med oss på toget i en halvtimes tid inn til Roma. Sykling i Roma var bare helt supert! Herlig med luft i håret og 10 minutters tur fra severdighet til severdighet. Første stopp er Colosseum. Deretter var det Forum Romanum.
Så Trajansøylen, tenk at den er ca 1900 år,  40 m høy, og med 2500 figurer,
en fantastisk "tegneserie". 

Vi sykler forbi Spansketrappen og Trevifontenen. Kommer til Pantheon, gudenes tempel. Bygd 27 år før Kristi fødsel, gjenoppbygd etter brann ca år 120. Utrolig fantastisk flott...

..har ikke ord..  2000 år!

Og hullet i toppen er eneste lyskilde. Magisk!

Sykler videre forbi Piazza Navona med Berninis fontene og krysser elven over til Vatikanet og Peterskirken. I det vi står i kø for å komme inn, begynner et vanvittig lyn, torden og regnvær. (Kunne nesten bli litt overtroisk, vi ble jo hevet ut av den forrige kirka vi var i, på Korsika). Vi vet ikke hvilke billetter vi skal kjøpe, så i stresset ender vi opp med billetter til "cupolo".  Vi aner ikke hva det er, før vi har gått flere hundre trappetrinn og skjønner at vi skal til kuppelen! Det var faktisk veldig kult, lite folk og utrolig flott oppi der!
Helt øverst opp med de små vinduene i toppen var vi, både inne og ute. Trappen ble smalere og smalere og med skråe vegger, løye at de slipper turister opp der, men flott var det! Nydelige mosaikker som ikke kan ses nedenfra. 
Utsikten fra toppen på kuppelen i St Peterskirken. Det var til og med en liten kafe oppe på taket.
Detalj fra marmorskulptur. 
Romaturisme :)

Elva Tibern i Roma.