Marina di Ragusa, Sicilia fra 6 november 2016 og til neste år.


Det kjennes som å komme hjem når vi kommer til Marina di Ragusa. Som en blanding av Portimao, Sant Carles de la Rapita og Tecnomar 1 i Ostia. Masse hyggelige folk som bor i båtene sine. Blant andre en norsk båt og tre svenske. Her kommer også Lazy Tern som vi har seilt med tidligere, og en engelsk/italiensk familie som vi traff på Sardinia. Som å flytte inn i et trivelig nabolag! Gode dusjer, vaskemaskiner, kjekke havnefolk, strand rett ved siden av. Og masse spennende som vi skal utforske på øya. Vi sykler langs strandpromenaden til bytorget 5 minutter unna. :) :)

For normale folk ser sånne marinaer kjedelige ut, men her er alt vi trenger;  trygg havn, alle fasiliteter. Havneavgiften er fantastisk, 1300 euro for syv måneder.
Fra marinaens brosjyre, for de som er spesielt interessert. 
I dag var det marked i byen, og vi fikk kjøpt grønnsaker til en rimelig penge. Her er også greie butikker.
Dagen etter vi kom, ble det mye vind, og til og med litt regn. Vinden kommer fra Afrika med rød sand, så alt ute er brunaktig i dag. Greit, for vi har lesestoff! Ikke vits i å vaske før det er over, og dette skal vare noen dager. Nå er det bare få dager til vi forlater Leikaren her og flyr hjem for vinteren. Nesten trist å reise fra dette stedet!