Albania, Sarandè 10 - 13 juni 2017

På vei fra Leuca, Italia mot Albania. Vi tar en nattseilas og ankommer den lille greske øya Ereikoussa i morgengryet. 

Nydelig plass for bading... vi var ikke i land, siden vi ikke har sjekka inn i Hellas, men natta over for anker..

.. bading i krystallklart vann er aldri feil. 

Videre mot Albania og byen Sarandè, hvor vi har avtale med en agent som sjekker oss ut av EU og inn i Albania. Så varmt og fint i været at vi tar sjansen på å seile med solseilet oppe. 

Vi har nesten ikke truffet nordmenn på månedsvis, men i havna ligger fem båter, og tre av dem er norske! Så viser det seg at vi kjenner de to andre litt fra før. Johanne og Asbjørn (Snowbird) har vi truffet i Alta, og Hilde og Sigbjørn (Hisimama) traff vi på Mallorca.  De to på venstre siden var gjester ombord på Hisimama.  Maten og drikke er veldig godt. 
Jejla er agenten vår i Sarande, og hun hjelper til med alt mulig. Herlig jente! Mannen hennes, Gasman var også veldig hjelpsom.  


Vi blir anbefalt en tur til Blue Eye Natural Monument. Det er en elv som 
kommer opp av jorda, med ekstremt klart/turkist vann. 

..de besøkende er flotte.. 

.. og det kryr av disse blå sommerfuglene.
Disse tomannsbunkersene dekker hele kyststripa. 

En reiser ikke til Albania for luksus og flott arkitektur, landet bærer preg av kommunismen med betongbygninger og en del forfall. De har en forholdsvis gammel bilpark, men de fleste er Mercedeser. Kommunistlederen Enver Hoxha foretrakk mercer.

Her ligger båtene innenfor en beskytta del av havnen. En kan også ligge for anker i bukta. 

Johanne og Asbjørn var vi en god del sammen med de tre dagene i Albania og også i Hellas etterpå. Det er her vi får ideen om at en katamaran hadde vært tingen. 

Helge legger seg sjuk en dag, men Johanne, Asbjørn og jeg har leiebil og kjører dagstur nordover langs kysten. Her er utsikt over Sarandè, og den greske øya Korfu uti der. 

En fotgjenger i veien. 

Sjarmerende kafe med utsikt. Folk i Albania var veldig hyggelige.
Vi var på ysteri og kjøpte gode oster. Sjefen ringte sønnen så vi fikk forklare at vi ville kjøpe ost. Ungdommen snakker godt engelsk.  

Landskapet ute langs kysten er tørt, men innover i landet er det veldig grønt.
 

Asbjørn og esler. Ganske mye esler i bruk, sikkert praktisk i bratte olivenlunder.

En deilig liten "gresk" salat til lunsj i en forfallen landsby. Men alt var plukka og produsert av mor i huset. Vi var eneste gjester. 
Sarandè, med stranda midt i byen.  Tre dager i Albania, skulle gjerne hatt mer tid og utforska mer innover og nordover i landet.