Galaxidi, fra 11 april til 1 mai 2019

Rio Antiro-broen ligger ved innløpet av Korinth-bukta. Den er 2,38 km lang, og er en av verdens lengste hengebroer. Korintbukta er 130km lang, og deler nesten Peloponnes fra fastlands Hellas.Vi seiler i kald påsketemperatur fra Vathi på Ithaka, til Galaxidi, via en overnatting i Mesolonghi. Fjellene rundt bukta går opp til 2500 m høyde. Fallvindene kan være nokså uforutsigbare og kalde.


Første natta i Galaxidi var det fullt i byhavna, da lå vi for anker i den grunne bukta utenfor. Neste dag fikk vi plass her på kaien. Her bodde det et par blekkspruter som lekte seg og spiste langsmed kaien. Men så kom en fiskerdame med snøret sitt... 


Mange ender og katter i havna, de holder nok rottene borte fra garna. 


Blir kjent med en del folk i denne havna/byen. Engelske Geoffrey er en ivrig turgåer, og vi hiver oss med, sammen med svenske Stefan (som har en vanvittig fantastisk klassisk båt). 


For all del, ikke rop om hjelp..


Her er vi på en kjekk fest med musiker Ingvar fra Trøndelag, tyske Mara, og flere som vi ikke kjenner så godt.  Andre vi ble kjent med i byen, er chandlery-eier Kostas og norske Rune. 


Når en først er nødt til å bygge et stygt anlegg i naturen, hvorfor ikke kamuflere det ala Minecraft?


Restene av den antikke byen Delfi, hvor det kjente orakelet holdt til fra 900-500 år f.Kr. 


Delfi hadde både amfiteater og stadion. 

Vi tar en natt på hotell i "nye" Delfis, og neste dag går vi den gamle vandrestien opp på fjellet. En flott gammel kløvsti, brukt siden antikken. Og våren i Hellas er jo bare nydelig! Et blomsterhav i alle farger. 
En av våre flotteste turer fikk vi her :)


Panoramautsikt fra høyden.


Snøen ligger ennå på Parnassos-fjellet, men skisesongen er akkurat slutt. Litt råtten snø nå. 
Vi får legge båten utenpå Kostas store trebåt i havna når vi drar hjem for 6 uker. Kommer ned igjen 17.juni og blir liggende til 22.juni.