Union Island, Bequia, St. Vincent og St. Lucia

Etter at Sissel og Svein Olav forlater oss, føler vi oss litt ensomme, rett og slett. Etter litt fiksing av ting, er vi klare for å jakte nordover, etter Ruffen og de andre norske båtene i området.


Grønnsakstorget i Clifton Bay, ikke så store forhold, men prisene er skyhøye. 120 kroner for en pose med grønnsaker.


Vi seiler nordover til Bequia, og får en barracuda på veien. Den er liten nok til å spises, god med coleslaw (som er blitt den nye slageren ombord).


Bequia er en fin, "upperclass" øy, ganske mye turister. Vi ligger i Admiralty Bay. Mye båter i bukta, kjekk liten bokhandel på land. Klart og fint i vannet.


Gamle Rennesøy-ferja, som fikk nytt liv på Bequia etter Rennfast.


Vi seiler videre nordover til St. Vincent, legger oss i bukta Wallilabou, der Johnny Depp ;) og co spilte inn "Pirats of Caribbean". Vi fortøyer i restene etter rekvisittene.


Litt sørgelig at kulissene er så dårlig bygd at de detter fra hverandre, disse restene gir arbeidsplasser i bukta, med restaurant, bar, salg av mat osv. Men det er nok ikke så mange år før alt er borte.


Denne fjellformasjonen var kanskje med i filmen? Husker ikke, men den ligger i nordlige delen av bukta.


Vi var på baren til Tony i Wallilabou, han hadde norske venner og spilte Lars Klevstrand og Kim Larsen for oss. Vi lurer på om det er John Håkon fra "Ejdern" som har gitt ham denne cd-en?


Neste dag er det mye nordavind, men vi beveger oss likevel nordover til Cumberland Bay (fremdeles på st. Vincent) og håper på bedre ankerfeste der. Legg merke til navnet på båten, de er flinke å lage gode navn på båtene her. Og nei, jeg er ikke gravid.


Vi går tur opp til landsbyen, der vi kjøper grilla mais, grilla på en bilfelg. Det dyrkes mye på denne øya, i motsetning til mange av de andre øyene vi har vært på.


Om kvelden har vi lovet Joseph, -en eldre mann som tok imot tampen og bandt oss fast i en palme-, å spise på restauranten hans. "Red snapper", en stintefisk full av bein stod på menyen, med ris og poteter til. Ikke det beste måltidet vi har hatt, men sikkert vel anvendte penger likevel. Han var så dårlig til bens at han knapt kunne gå, og vi var de eneste gjestene på restauranten. Der var faktisk ikke mer enn ett bord der.


Vi bestemmer oss for å seile nordover mot St. Lucia, på tross av sterk nordøstlig vind. Båten er ikke så god på motvindsseilas, men vi strammer inn seilene og gir gass. Det resulterer i en flenge i storseilet, se til høyre i bildet.


Skikkelig slitsom tur, bølgene rett i fleisen, og vi kommer inn i Soufriere bay på St. Lucia i mørke. Vi dropper ankeret og surrer hekken fast i et palmetre.


Soufriere Bay ligger like nord for the Pitons, de to kjente fjelltoppene på øya. Fin liten by, palmestrand ++, og det skal være flott snorkling i området. Men siden vi var på vei nordover ble det bare en natt på oss.


Rodney Bay, nord på St. Lucia. Skikkelig luksus. Første marina for oss siden Kapp Verde. Her ligger luksusboligene i vannkanten. Vi ligger noen dager, sløser med strøm og vann, og får reparert seilet og andre småting. Her treffer vi den norske båten "Kajsa!