Antigua, St. Barths og St. Martin + Atlanterhavsforberedelser


Etter at Jone og Rebecca forlot oss på Antigua, satte vi seil og gikk mot St. Martin, sammen med Motgang og Ruffen, litt ivrige etter å komme i gang med forberedelser til Atlanterhavskryssingen. Ut på natta forsvant vinden totalt, og vi tok et stopp på St. Barths i Baie de Columbier. Det var en lur avgjørelse, for det var et lite paradis! Klart i vannet, masse skilpadder og rokker rundt båten, og flotte fisker på korallrevet.
Neste dag ble det glimrende seilevind, Leikaren var i sitt ess og dro fra Motgang og Ruffen på et blunk (hi hi). Litt kult når balja får vist seg fra sin beste side! Med lite vind eller skarpt opp mot vinden er det jo vi som sliter, så vi får nyte det når den kan hevde seg ;) Dette glimrende bildet er tatt av Petter på Motgang.


På St. Martin er det mange flere norske og skandinaviske båter, kjekt å møte igjen dem vi kjenner fra før, pluss treffe nye som vi har hørt om via andre.
Vi lå først noen dager i Marigot på den franske siden av St. Martin. Vi lå inne i lagunen, men fant ut at det ikke var så kjekt med det skitne vannet der inne, vil gjerne ha mulighet til å bade fra båten på tampen av Karibien-livet. Så derfor går vi sør til Simpson Bay på den nederlandske siden. Vi fikk en fin liten tunfisk underveis, fin middag den kvelden.


Tor Meling som skal være med oss på overfarten, kom den 28. april, og det var stor fest med alle de skandinaviske båtene samme kvelden. Tor er dyktig motormann, kan seile og er tydeligvis ikke redd for å ta et tak hverken i byssa eller på dekk! Kul fyr!
Tor hilser til kona, Siv!


Har vært på palleutsalg og bunkra boksemat og drikkevarer i stort kvanta. Alkohol bruker vi ikke på overfarten, det eneste blir en flaske champagne når vi passerer halvveis.


Etter noen dager ute i bukta går vi inn i Simpson Bay Marina for å gjøre forberedelsene enklere. I tillegg er det gøy å ligge inne i marina, vi kan gå fritt mellom båtene og drikke kaffe og spille skippo (-takk, Marit, det er blitt en slager!) og backgammon.


Vi har bunkra grønnsaker og frukt direkte fra båten som leverer fra Dominica, det er både billigere og holder bedre fordi varene aldri har vært nedkjølt. Er sikker på at Tuva her (fra Orion) har lettere bananstokk enn meg, jeg hadde ikke sjans til å få den opp i lufta.


Høydepunkt. Er på Skype med Maren og guttene, som har besøk av far. 4 generasjoner på skype. Sånn ser det ut på skjermen. Er de ikke skjønne?


Vi er så godt som klare for overfarten. Omtrent slik vil seileruten se ut. Klikk deg inn her for å lese mer om detaljer.

Tidspunkt for avgang tar vi etter været. Vil være sikre på å ha bra seilevind i alle fall den første uken. Etter det må vi ta det som det kommer. Har leid en satelitt-telefon, men den får ikke kontakt med satelittene, så vi får klare oss uten. Prøver å holde følge med Ruffen, de får værmeldinger og kan holde oss oppdatert hvis det er noe spesielt vi må ta hensyn til.

Sten og gutta på Tempest har laget et genialt system der de plotter inn posisjonen til de andre norske båtene ute i havet under overfarten, så de som er interesserte kan jo klikke seg inn der og sjekke hvor langt de er kommet. Men altså: Dere vil IKKE finne OSS på dette kartet! Så ikke bli bekymret.. www.seiltur.no/atlanterhavet