Olbia mm på Sardinia 8 - 17 mai 2016

Havna i Olbia er stor og en kan ligge gratis ute på den kommunale kaien, eller en kan betale seg inn i marinaen. Vi tok et par netter ute før vi flyttet inn i marinaen. Det var innbrudd i flere av båtene, kikkerter og fotoapparater ble stjålet. Så for å slippe å mistenke enhver som passerte og oppholdt seg på kaien, flytta vi inn i marinaen. Her er godt miljø blant båtfolket både i marinaen og utenfor. Franske damer, tyskere, australiere, østerrikere. Det er en herlig blanding.

Leier bil i et par dager. Første dagen drar vi opp til byene Arzachena og Tempio. Utrolig frodig landskap med rester etter 5000 år gamle kulturer. Den spesielle, kalkholdige bergarten skaper mange spennende former. Oliventreet nederst til høyre skal visstnok være det eldste i Europa, 4000 år gammelt. 

Dag to med leiebilen har vi med oss de franske damene i nabobåten. Vi kjører opp til nasjonalparken ved Tiscali. Der går vi tur. Fjelltur, huler, vannfontene som er 3000 år gammel, fascinerende. 
Denne byen heter Orgòsolo. Ligger som et ørnerede langt oppe i fjellene. Befolkningen er kjent for å være hardføre og politisk engasjert...
På 1960-tallet begynte de med politiske budskap på veggene i denne byen, og har det utviklet seg til en egen kunstform. Her er bare noen eksempler...
.... 
... byen bærer preg av å være slitt, det gir et fint samspill med maleriene. 

Feiring av Sankt Simplicio, i Olbia. Den årlige 3 dagers-feiringen av den lokale helgenen. Folketog, prosesjon med helgenen, bunader, og kappriding.