Salg av Leikaren og kjøp av ny høst/vinter 2017/2018

Salg av båten gikk fortere enn vi trodde, så det er bare å starte pakkingen. Kjøperen, Bjørn, er med oss en uke i høstferien 2017 og får opplæring. Været er skiftende, så han får prøvd både i rolige og ganske så vindfulle turer. 

Vi leier et lagerlokale, og bra er det, det viser seg at vi har 24 kolli med greier, og da er det en god del igjen i båten. Vi ligger til kai i Preveza og kjører skyttelturer til lageret. Har laget en nummerert pakkeliste, så vi har mulighet til å finne ting igjen. 

Vi bruker noen uker til å lete etter ny båt. Tok en tur til Dubrovnik for å se på en, men den hadde skader i skroget. Vi tar det som en utflukt. Her på fjelltoppen over byen. 

Vår siste kveld på sjøen i gamle Leikaren før den skal på land på Ionian Marina, Preveza.

Siste tur. 


Fiskekaien og restauranten ved marinaene i Aktio.

Sjøene i området er grunne og næringsrike for fugl og fisk. Og folk.

Lefkas by, her finner vi vår nye båt..

..den heter Mandarin 2 og har vært i charter i 6 år. Vi kjøper den av Sunsail. Brokeren holder til i England, han fikser det meste. 

Vi er hjemme fra slutten av oktober til midten av mars. Vi ble forespeilet at papirarbeidet med kjøp, kontrakter, registrering i NIS (Norsk internasjonalt skipsregister) osv ville ta ca 4 måneder, og det tok litt over det. Mye papirarbeid, men utrolig god hjelp fra megler i London og NIS i Norge. Båten er altså registrert i Norge under norsk flagg, og vi slipper å betale moms så lenge vi ikke tar båten hjem. 

Omtrent sånn ser båten ut, det nederste bildet er fra en reklame-side, vi har ikke baugspyd på vår, det er vi ferdig med :)

For de som er interessert.. dette er "owners version" så vi har styrbord skrog for oss selv, med romslig bad, og gjestene får det andre :) 

Vi ligger i seks uker og jobber på båten nesten hele tiden. Men byen er veldig hyggelig og fin, og har bra med båt-utstyrs-butikker. 

Mye som skal gjøres. Har med nye speil hjemmefra til badene, skapdørene males før nye speil monteres. Registreringsnummeret må inngraveres. Nytt navn limes på (dette må vi gjøre på nytt, det viser alt for dårlig til sjøs). Det syes nye trekk til sofaen, og nye madrasser til sengene tilpasses. Fant lekkasje i et av vinduene, det får Sunsail fiksa, to mann i to dager for å ta det av og sette på igjen. Og så har Helge designa rigg til ekstra solcellepaneler, som vi får inox-bedrift til å lage. 

Deilig med skikkelige arbeidsforhold i sikringsskapet. Gjennomgang av motorene ved Sunsail-ansatt. Tilpassing av nye sengebunner. Montering av ekstra batteripakke.

Heldigvis var det vått vær da vi kom ned, så vi fikk testa ut fuktforholdene ombord. Det viste seg å være dårlig luftsirkulasjon. Så Helge gikk i gang med gjennomhulling av båten. Ventilasjonen ble betraktelig bedre med vifter osv.

De nye solcellene og full overhaling av kjøl- og fryseskuffer.

Uteputer kjøpt på Ikea.. 

Før vi skal hjem, tar vi et par ankringsdager på meganisi.

Kaffe på gang..

Første seiltur. 

Mye lettere å styre enn gamle-Leikaren, spesielt når vi skal i havn. To motorer er magisk..

Opp på land på Ionian.. 23.april. Der står den trygt til vi kommer tilbake og sjøsetter den 19.juni. 

Og nå står både Leikaren I og Leikaren II på land i samme yard-en, Ionian Marina i Aktio, over sundet for Preveza