Madeira - Tenerife

Madeira er en nydelig øy. 


Vi drar opp til botanisk hage for å hente løyve til å besøke øya Ilhas Selvages som er naturreservat. Øya ligger ca halvveis til Tenerife. Her er Hilda fra "Ruffen" og Markus fra "Motgang". Vi må jo ta en tur i parken med det samme, mye fint å se selv om blomstringen ikke er på topp..

..bl.a. kaktuser..


..og fine "Larsons gale verden"-palmer.

Vi leier to biler, og gjengen fra Motgang, Ruffen, Good Mood + oss  har tenkt å gå i fjellet. Det er ingenting å si på naturen..

Men etterhvert som vi kommer opp i fjellet, tetner det til med tåke. Men det er ingen hindring for å ha det gøy. 


Vi passerer  liten landsby på nordsiden der de lager tortillas med hvitløkssmør og grilla brett-ut-høner. Nam! Middag for to til 8 euro :)


Vi seiler fra Madeira sammen med "Ruffen", som har tatt dette plakatbildet av oss.

Vi kjører 4 timers-skift, og her har jeg nettopp våknet av at Helge snorket på vakt. Vi setter på klokken, så vi kan duppe av litt, det er ingen andre båter på havet enn oss og Ruffen. Dersom vi ser lyset av en annen båt, går det minst 20 minutter før den nærmer seg oss, så det føles greit å duppe litt. Men snorksove.... det får han ikke lov til.

Her kommer vi til naturreservatøya, etter halvannet døgn. 

Vi kaster anker i bukta ved naturforvalternes hus. Steffen og Hilda svømmer bort til oss, men vi føler oss ikke trygge på ankerfestet her, steinbunn, og rare lyder i kjettingen. Vi har avstemning og bestemmer oss for å dra videre til Tenerife, det er mindre enn et døgn igjen.


Her ser vi Tenerife, og "Ruffen" til venstre i bildet. Vi er kjempehappy, har hatt vår beste seilas hittil, (i tillegg til Biscayabukta-turen) med vinden rett fra babord halser, og utstyret fungerer perfekt. Litt mer medvind siste dagen, men det gikk veldig fint. Varmt og godt! Legg merke til skydotten over Teide, det høyeste fjellet.

Fjellet Teide på Tenerife i bakgrunnen. Vi har truffet en ny norsk båt i havnen, "Ejdern". Den over 100 år gammel, og eies av John Håkon fra Lyngør. Han har med seg tre kamerater, men han blir med til Teide for å bedrive fjellklatring.  Meg og Helge går en god tur til en fjelltopp i nærheten. 

Vi går over skylaget, ca 3000 moh, og temperaturen er nydelig for gåtur.


Vi ligger i Santa Cruz, Tenerife og kommer nok til å være her et par dager til, "Opportune" er på vei hit, og det er jo gøy å treffe igjen "gamle venner".