Madeira


Vi legger oss først til i en paradisbukt som heter Baia d-Abra, nord-øst på Madeira. Her er 25 grader i vannet, azurblått vann, og vi snorkler og svømmer på besøk til hverandre. En av få strender på Madeira. (Får deseverre ikke lastet opp bildene fra bukta, dårlig nettverk i denne byen.) Vi går tur i fjellet her, og blir omringet av gekkoer. De kom bort til hånden for å tigge, det har vi aldri opplevd før, de pleier helst å stikke av. De likte godt plomme. 

Fin natur og utsikt. Gikk sammen med mannskapet på "Endely" fra Bergen, tre kokker og en servitør.

Ankomst Funchal, "hovedstaden" på Madeira. Madeira er en grønn øy, mye skyer over fjelltoppene her. Bergenserne følte seg helt hjemme når vi ankom. 
Vi gikk fra paradisbukta Baia d Abra under dramatiske omstendigheter et par timer før dette bildet. Det blåste kraftig opp om natta (30 knop), og ankeret vårt løsnet, så vi befant oss  plutselig langt fra land i mørket. Vi så jo lyset fra de andre båtene som lå for anker, så vi våget oss inn i bukta igjen og hiver ut ankeret på nytt. Men vi får ikke feste, og plutselig tar en vindråk oss, og baugspydet hekter seg fast i "Opportune", drar den med oss bort i en fransk båt, og de får oss på den ene siden og Opportune på den andre. Rekkestøtter brekker som pinneved, og ankerkjettingen til Opportune ryker. Leikaren slipper uskadd, men vi ble ganske sjokka. Det koster oss noen småpenger til reparasjon av den franske båten, men det kunne vært mye verre. Ingen skada, ingen over bord :)

Kokkene ombord i Endely lager en fantastisk grillfest til alle de norske båtene på kaien i Funchal. Beste maten så langt på turen!
I dag har det vært late- og fixedag, og i morgen er det tur til en av fjelltoppene på Madeira.