Godt nyttår og bye bye!

Nå er vi altså klare for avgang fra Las Palmas og har handla inn det meste for overfarten til Karibien de neste fem ukene. Massevis av god mat! Kommer an på om vi ikke er trillrunde når vi ankommer Tobago :) Det skal bli godt å komme ut på sjøen igjen. Vi har hørt fra de andre norske båtene som har gått over før jul, og det høres spennende ut!
Først går turen til Kapp Verde, som er en øygruppe utenfor Senegal i Afrika. Det tar ca en uke ned dit, og vi vil være der ca en uke, på øya Sao Vicente. Har sjekket været, og forholdene ligger til rette for en fin seilas. Sissel har klar sjøsykeplasteret for sikkerhets skyld. Deretter går turen over havet, til Tobago som er en av de sørligste karibiske øyene. Den overfarten regner vi med tar tre uker pluss.


Vi har bunkra mykje vatten.. 8 liter x 30, + 350 liter i vanntanken..


..mat for 5 uker med ingredienser til nybakt brød hver dag, egg, pasta, hermetikk, nøtter, poteter, bananer, skinkebokser, pølser, kaffe.. og et fenalår:)
JIPPI! Vi har fått mannskap ombord: Sissel Steinnes og Svein Olav Kristensen. Da blir det mer moro og søvn på oss.


Helge og Svein Olav monterer ny slepegenerator, så vi produserer strøm når vi seiler, ved hjelp av en propell som henger etter båten. I tillegg har vi et solcellepanel.

Svein Olav har skrubba sjøgress av propellen..


..alle har vært i arbeid hele dagene..


Nyttårsaften bestilte vi bord på sushibar, men vi var de eneste gjestene hele kvelden! Svein Olav likte maten :)


Nordmenn i syden på nyttårsaften. "But but, its not only only.." som Petter Solberg sier.

Vi ønsker alle et godt nytt år! Og så vil vi takke de hjemme for godt stell i jula!

Nå er vi altså klar for å krysse det nest største havet på kloden... i en båt bygget under et tre i en hage på Våland. HURRA!