Tobago - Grenada - Cariacou

Beklager, folkens! Nå blir det litt kjedelig her på bloggen. Herfra handler det bare om paradisøyer som ligger tett som haggel!
Vi vil takke for alle hilsner vi får på bloggen, vi blir veldig glade for det selv om vi ikke får til å sende personlig svar!


Vi seiler fra Tobago til Grenada, en 17 timers tur over med nattseilas. Delfinene følger oss som vanlig ut i havet, og holder oppvisning for oss. Det er noe spesielt med de dyrene. Fikk jo fisk og, tror det var en "King fish". God å spise.


Vi lander i Prickly Bay, sør på Grenada. Veldig mye båter i bukta, men vi har likevel stranden for oss selv. Kjøper lunsj på en strandrestuarant så vi får låne solstoler. Her møter vi også båten "Hilde" med Finn og Ragnhild Fagervik og har en trivelig kveld hos dem. www.seiltur.no/hilde


Innseilingen til byen Saint George, lenger vest på Grenada.


Byen har en rolig og grei ankringsbukt.


En gammel ferje fra Bodø har fått nytt liv.


Legg merke til baren til høyre, som heter "Northpole Bar".


Mye løye på markedet. Helge kjøper en halv liter flytende vanilje (så har vi for resten av livet..), Sissel kjøper kanelstenger. Grenada kalles krydderøya, muskatnøtten er nasjonalsymbolet her.


Saint George, en av de få skikkelige byene i området.


Utsikt fra borgen. Rester fra den britiske kolonitiden.


Vi seiler nordover mot Cariacou, en annen øy. Før vi kommer klar av land, blir det helt vindstille, og vi hopper alle i havet. Deilig!!


Vi ankrer i Tyrrell Bay på Cariacou. Ligger sikkert 70 båter her, men vi skjønner ikke helt hvor folka gjør av seg, for det er ikke trengsel på land. Nord i bukta er det en stor mangrove-skog...


..der er det kun lov å gå inn med båt dersom det er meldt orkan. Da kan en gå inn der og binde seg fast i trærne til faren er over. Noen båter kommer aldri ut igjen, tydeligvis. Dette er rester etter orkanen Ivan, som ødela store deler av øya i 2004.


Noen få restauranter og butikker i en liten vei langs stranda, og et flytende kombinert seil-og metallverksted er det her. Vi får kjøpt ordentlige stenger til solseilet. Grapefrukt er billig, og godt i varmen, det er blitt en slager hos oss, med sukker på. Eplene koster 8 kroner stykket, så det er ikke aktuelt. De er importerte og ikke særlig gode heller. Damen her fortalte oss at det skal være karnival på Cariacou over helga, så vi blir nok værende her noen dager. Det gjør ingenting, for det er skikkelig herlig sted å være, og folka er kule.


Det blir for lite mosjon ombord, så vi liker godt å gå tur. Her på øya er fine marker, kyr, geiter og noen herskapshus innimellom de "vanlige".


Vi går over øya til et bra snorkle-sted, men det er for mye vind til at vannet er klart.


Favoritt-kafeen vår i Tyrrell Bay, Cariacou. Snadder pizza og hvitløksbrød, og bra internett. Her sitter jeg nå og lager dette innlegget i bloggen. Helge kommer akkurat fra båten for å hente meg. Må bare legge inn et siste bilde, før jeg avslutter, det ble tatt for ett minutt siden. Han skulle vasse i land med lettbåten, men det var dypere på stranda enn han trodde ;)