Caledonian-kanalen

Vi freser avgårde for motor og seil fra Crinan til Fort Williams. Har stort sett tidevannet med oss, har 4 knops ekstra fart bare av strømmen enkelte steder! Overnatter i Oban Marina, der treffer vi Askvoll-folk, en rektor som har jobbet med onkel Hjalmar og blitt klippet av tante Hildegunn i 30 år :) Tok desverre ikke bilder herfra.


Da vi ankom Fort Williams, viste det seg at Tronds skotske tante Emma og onkel Andy også var her. Vi fikk noen koselige timer med dem..


.. De var her i forbindelse med en minnehøytidelighet med svigerfaren som har vært kommandosoldat. De tok oss med til et monument over soldatene, med flott utsikt over alle fjellene.
Og så gav de oss den store og gode termosen deres , vår ble knust dagen før. Termosen er forresten en skotsk oppfinnelse, sammen med telefonen, fjernsynet og dampmaskinen. Ikke verst når det kun bor 5,1 millioner mennesker her. Vi kan jo til sammenligning skryte på oss bindersen og ostehøvelen :)


Ben Nevis, det høyeste fjellet i Skottland og England. Vi fikk ikke tid til å gå opp dit, desverre.


Var hos slakteren i Fort Augustus og kjøpte haggis, nasjonalretten i Skottland. Hjerte, lever og lunger fra sauen som er puttet oppi magesekken. Kokes og serveres med kålrabistappe og poteter. Greit nok, men. Blir neppe en slager i heimen hos oss.


Besøk av en øyenstikker..


.. og nattbesøk av en mår, som har kost seg med søppelet vårt. Melspor over hele båten :)


Tistelen er Skottlands nasjonalblomst. Historien er at vikingene kom og skulle overfalle en landsby nattestid, men gikk barbente og trødde på disse. De skrek så landsbyen våknet og kunne forsvare seg.


Flere kanalbilder..


... litt bredere kanaler her enn i Crinan-kanalen. Der var det enkelte steder ikke mulig å passere andre båter.


Loch Ness. Den største innsjøen.. bildet er tatt av Yuki.


.. Urquhart castle ligger midt i Loch Ness, og de fleste "observasjonene" av sjøuhyret Nessie er gjort herfra. Yuki har tatt dette bildet også.


Trenger ikke stor hage for å ha det fint.. Dette er fra Inverness, der kanalen kommer ut på nordøst-siden av Skottland.

I dag er vi klare til å krysse Nordsjøen sammen med Ruffen, Orion, og Colin Archer. Men da vi våknet i morges fikk vi høre at lynet har slått ut elektronikken i jernbanebroen, så vi kanskje ikke kommer oss ut av kanalen i dag. Så vi får kose oss imens. Nå er det fellesfrokost :)
Når vi kommer avgårde, regner vi med 3 døgn i havet før vi er hjemme. Jippi! HJEMME!