Inverness - Stavanger!! Jippi! HJEMME!


Samling i Inverness før siste havkryssing over Nordsjøen. Vi er fire norske båter som går denne dagen. Ruffen, Orion, Colin Archer og oss. Helge Økland (Totti) som har vært med på Leikaren fra Azorene, fløy hjem torsdag, han skulle på slektstevne i helga.
Las Primas
, som ligger noen sluser etter oss, skal etter planen krysse om noen dager. Men så ble de truffet av lynet! Heldigvis ingen skadet, men båten har fått store skader. Hull i skroget, elektronikken slått ut, støvlene til han som styrte, smeltet osv. Skikkelig dramatisk! Stakkars folk! Dere kan lese mer på deres side her.
Lynet hadde også slått ned i jernbanebrua, så det var usikkert om vi kom avgårde som planen var fredag. Heldigvis fikk de fiksa den, så vi dro avgårde ca kl. 12.00.


På vei ut til havet i siste slusen i Caledonian-kanalen. Når vi kommer ut forbi bukta, blåser det ganske friskt med vind på skrå forfra. Leikaren er ikke så god på motvind, så vi skiller lag med de andre båtene og legger kursen litt lenger nord. Det er meldt at vinden skal gå på sør senere, så vi regulerer kursen da.


Vinden roer seg. Denne hvalen var like ved siden av båten, og den var ikke liten! Men før jeg fikk henta kamera, var den langt bak oss. Typisk.


Vi passerer mange oljerigger uti der.


Vinden forsvinner og det blir motorgåing helt hjem. Mye fugler, her en havhest. Vi så havsuler, skarv og lundefugl også. Skikkelig hjemlig fuglefauna.


Land i sikte! Kvitsøy, innseilingen gjennom Revingen i 5-tiden mandag morgen, etter ca 2,5 døgn. Nydelig! Kvitsøy er bare en perle.
Vi ligger i gjestehavna på Kvitsøy noen timer, sover litt og har en siste lunsj sammen med Hilda og Steffen på Ruffen. Hurra! De har skoleboller og kakemann på Coop-en. Venter med å seile helt hjem til Jone har kommet fra jobb, så han kan ta imot oss på kaien..


..der står han jo! På en rød løper!


Å! Der er fetterne! Fanfare-musikken ljomer fra stereoanlegget i Vidars bil..


Hele slekta og venner dukker fram bak bilene og vaier med flagg!
Det var ikke fritt for at tårene fløt, og ikke minst når Maren og Daniel, barnebarnet vårt dukket fram helt til slutt. Trodde vi måtte vente et par uker til før de skulle komme på besøk fra Kristiansund.


...

..disse to bildene er tatt av Rogalands Avis, som var på plass. Dere kan lese artikkelen her.


Å lykke! Se på denne ungen, folkens! Se hva vi har fått!

Turen har vært fantastisk, men hjemkomsten var toppen! Jone, Rebecca, Vidar og Maren har planlagt og organisert, og hele slekta bidro med fest hjemme etterpå! Det var mat og drikke av alle slag! Plenen klipt og huset vaska og stelt, med rent sengtøy til oss og hele pakka! Tusen takk alle sammen! Det var STORT! Vi må være de heldigste grisene i hele verden!

Og det var den lykkelige slutten på dette eventyret. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss på bloggen!