Caledoniankanalen :)Inverness søndag 7. juli
Deilig å sove skikkelig ut!
Handler ferskmat på coop-en. Daniel (4), Selma(1,5), Maren og Trond kommer ombord og skal være med oss gjennom Caledoniankanalen. Vi går tur ved slusene og spiser indisk takeaway.  

Sommervær!Helge har fått seg stråhatt, den må jo prøves av alle..
 

  


  

Inverness –Loch Ness, Urquhart mandag 8. juli
Helge må handle litt dingser og ny flaggstang (den brakk av i Nordsjøen) på båtbutikken. Ungene fisker etter ål under flytebryggene, men får bare tak i stinter.
Vi går oppover i slusene, godt med ekstra mannskap da. Alltid litt giring og styr med tampene.
Går halve Loch Ness, der legger vi oss til i nærheten av Urquhart Castle for natten.
Maren og Trond bader og finner en stålorm. Daniel og Selma bader i stamp på kaien. 

 Loch Ness – Fort Augustus tirsdag 9.juli
Siden Maren og Trond har leiebil med seg, kjører vi bort og ser på Urquhart castle.
Motvind og motorgang til Fort Augustus, der går vi tur og spiser pizza og burger.
Koselige småbyer her i Skottland.
Fortsatt nyydelig vær!
Fort Augustus – Laggan Locks onsdag 10.juli
Slusene og kveldstur med rekvedsanking ved Laggan i begynnelsen av innsjøen Loch Lochy. Helge lager Nessiemonster av rekved til Daniel. Skikkelig skremmende sak!
Fremdeles sol!
Laggan Locks- Corpach Torsdag 11. Juli
Blåser opp gummibåten og setter den på sjøen. Drar til rekvedbukta for å finne rekved til en kameleon. Det blir en flott sak med fine farger som Daniel har malt.Trond tar bussen for å hente bilen ved Loch Ness, og vi andre går videre mot Corpach, nær Fort Williams, der er siste slusene før havet på andre siden. Maren og ungene leker seg med gummibåten i kanalene, stor stas for ungene. Fort Williams er en “stor” by med skikkelige butikker, og flott utgangspunkt for forskjellige opplevelser. 


   

 
Corpach og  Glen Coe Fredag 12.juli
I dag tar Trond oss med til fjells, til Glen Coe. Og vi tenker at vi kan jo gå en liten kilometer, med Selma som ikke har bæremeis. Men det er ikke noe hinder, det blir en skikkelig fresk tur opp gjennom “jungel” og fjellandskap, og vi bruker hele dagen. Daniel går som en helt, og Selma enten går, henger inni hettejakken til Maren eller sitter på diverse skuldre hele dagen. Deilig! Nydelig vær, og vi får også studert det gamle damplokomotivet på hjemveien.
Vi kommer seint hjem, trøtte og lykkelige.  
 Corpach - Crinan lørdag 13. juli
Vi spiser frokost sammen i siste slusen før havet. Maren og kompaniet drar til Emma og Andy, og de skal på hesteshow. Vi motrer i motvind og medstrøms sørover mot Crinnan-kanalen. Omtrent halvveis snur strømmen, og vi får 5-6 knop motstrøm i et sund, Vi har en fart på 0,6-2 knop, men går sidelengs! Lærte at vi skal holde oss langt unna trange, grunne sund på motstrøm i disse farvannene.
Kommer til Crinan-kanalen i åttetida, den er stengt for kvelden, men vi ligger godt på en veteranbåt utenfor.