Nordsjøen o hiv o hoi!
























3. - 6. juli 2013
Ganske så rolig og fint med yr ut til Kvitsøy. Vi gikk gjennom Ydstebøsundet og ut Revingsundet. Det var som å slå på en bryter! Full guffe med sørlig kuling og saftige bølger! Heldigvis hadde vi satt rev i seilene så det + fokka gjør susen. Likevel, vi blir fort slitne, så vi starter med vaktene omtrent omgående. 5 timer på, 5 timer soving. Vi sover på skift i den lille trange sofaen med tøysengehest på, der ligger vi best i bølgene.























Etterhvert blir sjøen ryddigere og vi får mange flotte opplevelser med sjøfugl; havsuler som svever over og studerer oss. Havhester, svale og lundefugl. Og ikke minst hadde vi følge av utrolig mange delfiner! Lurer på om det er de som kalles hvitnebbet delfin, med de lyse feltene foran og bak ryggfinnen.  Midt ute blant oljeriggene, fulgte de oss av/på i et helt døgn. De leker rundt og under båten. Prøvde å filme dem, men det er jo typisk at vi ikke fikk noe blinkskudd.
Vi ender opp ganske langt nord, mot Orknøyene pga vindretningen, så blir det nesten havblikk og vi stevner sørover mot Inverness. Det ser ut til å bli en søndagstur, men idet vi går inn i bukta blåser det opp med motvind, det blir også en del strøm fordi det er grunt. Det går fint, bare ikke fullt så behagelig som vi kunne ønske oss. Heldigvis har vi gode elektroniske kart, så vi finner fram til den dypeste og roligste leden. Kommer inn i første sluse i Caledoniankanalen nøyaktig tre døgn etter at vi forlot Stavanger.

Slusene er bemannet av de herligste skottene, det er en fryd å seile her.
Vi spyler salt av båten og oss sjøl, og gjør klart til Maren og co kommer ombord i morgen :)
Treffer “Mari Magi” fra Trondheim, de skal seile jorda rundt.