Mahon (Maò) på Menorca 9 - 13 april 2016

Mahon er hovedstaden på Menorca og har en fantastisk naturlig havn. Her er plass til mange båter i forskjellige marinaer, bøyer, flytebrygger, ankring osv. Vi legger oss innerst i bukta på Marina Menorca. Greie fasiliteter, men klærne må vaskes for hånd. Byen er delvis en husrekke nederst langs havna, og resten ligger oppe på platået. Koselig by. 

Vi sykler en lite tur sørvest for Mahon, skal egentlig en tur på supermarkedet, men havner på dagstur langs sjarmerende småveier og sjekker noen taulaer (bautaer i t-form) som stammer fra den Talayotiske befolkningen som holdt til her ca 1300-550 fKr.
Vi leier også bil en dag og tar rundtur på hele øya, den er ikke lengre enn ca 40 km tvers over, så en får sett mye på en dag.
Vi tenker at Menorca er en fantastisk øy å gå turer eller sykle på. Feks kan en gå på en tursti rundt hele øya, 185 km, det hadde vært en flott toukersferie :) Området nord for Ciutadella var spennende med steinpyramider og sinnssyke mengder steingjerder. Ellers er den grønn og frodig, blomster overalt.